JobFair

Организирано од: BEST Skopje


Регистрација за официјално отворање на Job Fair 2017

Поставено на 2017-03-31 20:39:03Ве покануваме да учествувате на официјалното отворање на Job Fair 2017 - Саем за вработување и кариера , кое ќе се одржи на 03.04 (понеделник) во 12 ч. во Aмфитеатарот на ТМФ. Во склоп на отворањето се оддржува и нетворкинг настан, на кој ќе имате шанса да стапите во комуникација со претставници од компаниите. За присуство, Ве молиме пријавете се на следнава форма.


Работилници/Предавања на JobFair 2017

Поставено на 2017-03-29 17:32:43Дали сакате да учествувате на бесплатни работилници од водечки компании на интересни теми, да се натпреварувате на case-study и освоите вредна награда, или пак да стапите во директен контакт со претставник од компанија на некое од нивните интервјуа?

Пријавете се на следнава форма и изберете ги активностите кои би сакале да ги посетите во склоп на Job Fair 2017 - Саем за вработување и кариера!


Информации за JobFair 2017

Поставено на 2017-03-22 14:20:36БЕСТ Скопје со задоволство Ви го најавува тринаесеттото издание на саемот за вработување и кариера - Job Fair кој ќе се одржи од 03.04.2017 - 11.04.2017, и ќе биде поделен на неколку дела:

03.04 - Официјално отворање
04.04 - 05.04 - IT компании (Технички кампус)
06.04 - 07.04 - Технички компании (Технички кампус)
10.04 - 11.04 - Градежни и архитектонски компании (ГФ/АФ)

Job Fair е организиран од страна на БЕСТ Скопје со цел да оствари контакт помеѓу Вас студентите и компаниите кои во иднина можат да бидат Вашите работодавци. На настанот ќе можете да присуствувате и на најразлични обуки и презентации, да разговарате со претставниците на едни од водечките компании во Македонија како и да добиете повеќе информации за студентски пракси, стипендии и за потребниот работен кадар.

Конечниот распоред на активности ќе биде објавен наскоро, како и темите на предавањата предводени од претставници на врвни компании, кои ќе можете да ги следите БЕСПЛАТНО.

Затоа не двоумете се и оставете CV, кое станува дел од базата достапна за компаниите учеснички на саемот. Job Fair Ве носи чекор поблиску до Вашата кариера. Можеби Вашата следна работа или пракса е токму тука.


10 СОВЕТИ ЗА ПОУСПЕШНО ИНТЕРВЈУ

Поставено на 2016-05-10 16:49:04Во денешно време многу е важно каков впечаток ќе оставите при интервјуто со работодавачот. Ако не ја искористите максимално добро вашата шанса да се претставите, тогаш вашите обиди при справување со конкуренцијата, се речиси минимални. Затоа, применете ги овие 10 совети пред да се појавите на интервјуто за работа и бидете подготвени за позитивен исход.


10 СОВЕТИ ЗА УСПЕШНО CV

Поставено на 2016-04-27 18:52:58Добро напишано CV е клучно за вработување, посебно кога конкуренцијата за истото работно место е голема. Но како да напишете успешно CV со кое ќе ја добиете работата што ја посакувате? Прочитајте ги нашите 10 совети за поуспешно CV.


Ендава повик за Graduates програма

Поставено на 2016-04-09 15:51:29


img/posts/endavaCollage.jpg

За сите студенти кои се во својата завршна година на студии или се тукушто дипломирани ви ја претставуваме Endava Graduates програмата.
Студентите кои ќе учестуваат во оваа програма, ќе имаат шанса да одберат еден од трите понудени кариерни патишта а со тоа и да добијат трајно вработување.
За повеќе информации можете да погледнете на нивната веб страна.