JobFair

ArcelorMittal


АрцелорМиттал поседува објекти за изработка на челик во повеќе од 20 земји, што не прави лидер во сите главни пазари за челик.
АрцелорМиттал е водечка светска компанија за челик, со годишен капацитет на производство од околу 130 милиони тони. Работиме во повеќе од 60 земји, со објекти за изработка на челик во повеќе од 20 земји, и сме лидер во сите главни пазари за челик.
Во 2012 година, имавме приходи од 84.2 милијарди долари и производство на суров челик од 88.200.000 милиони тони, што претставува околу 6% од светското производство на челик. Околу 35% од нашиот челик се произведува во Северна и Јужна Америка, 47% во Европа и 18% во другите региони, вклучувајќи го Казахстан, Јужна Африка и Украина.
АрцелорМиттал има водечка позиција на пазарот и пазарниот удел во Северна и Јужна Америка, Западна Европа, Источна Европа, ЗНД и Африка.

Контакт информации:

Адреса: Ул. 16 Македонска Бригада бр. 18 | 1000 Скопје | Р. Македонија
E-mail: skp-ggcontact@arcelormittal.com
Телефон: +389 (0)2 3243 900
Факс: +389 (0)2 3243 936 web: flateurope.arcelormittal.com